четвер, 31 березня 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Два заводи MAN у Європі зупинили роботу через війну в Україні

Два заводи MAN у Європі зупинили роботу через війну в Україні
Компанія уже почала шукати додаткові джерела постачання проводки для вантажівок. Фото: pixabay.com

Німецький виробник вантажівок та автобусів MAN змушений відправити в неоплачувану відпустку понад 11 тис. працівників через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

У середу компанія, яка належить Volkswagen Group, заявила, що її підприємства в Мюнхені й польському Кракові зупинені з 14 березня через припинення постачання електричних дротів, що випускають на українських заводах.

"На трьох інших підприємствах MAN обсяги виробництва скорочені, зокрема на заводі з випуску двигунів у Нюрнберзі. Постачальники електричних дротів для вантажівок не можуть випускати їх на українських підприємствах або можуть виробляти обмежено. У результаті ми можемо втратити виробництво на кілька тижнів, що різко скоротить показники випуску в другому кварталі", - заявив виконавчий директор MAN Александр Власкамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bloomberg припиняє роботу в Росії та Білорусі

Компанія уже почала шукати додаткові джерела постачання дротів для вантажівок в інших країнах, але на це знадобиться кілька місяців.

Працівників компанії переведуть на схему скороченого робочого дня, за якої MAN компенсує їм 80% втраченого доходу як власним, так і державним коштом.

Проблеми українських постачальників також призвели до перебоїв у роботі підприємств Volkswagen і BMW. Водночас більшість українських підприємств із випуску електродротів, розташованих у західній частині країни, відновили роботу. Німецька Leoni, яка володіє двома заводами на Заході України, уже повідомила, що обидва її підприємства повернулися до роботи. Компанії Aptiv і Kromberg & Schubert також відновили виробництво.

Зараз ви читаєте новину «Два заводи MAN у Європі зупинили роботу через війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі