понеділок, 18 червня 2018 18:54

Два тигри, ведмідь і 33 тисячі патронів - у Вірменії почалися "чистки" олігархів

Два тигри, ведмідь і 33 тисячі патронів - у Вірменії почалися "чистки" олігархів
У маєтку колишнього заступника міністра знайшли зброю, гуманітарну допомогу та диких тварин. Фото: кадр із відео Служби національної безпеки Вірменії

Новообраний вірменський прим'єр Нікол Пашинян розпочав "чистку" в лавах місцевих олігархів.

Служба національної безпеки (СНБ) Вірменії провела обшуки в особняках двох місцевих кланів - Григорянів і Асатрянів у місті Ешміадзін. У Манвела Григоряна - одного із депутатів колишньої владної Республіканської партії - виявили двох тигрів, склад зброї, десятки тисяч патронів до неї та продукти для військових. Про це повідомила Служба державної безпеки Вірменії.

Манвела Григоряна заарештували за незаконне зберігання зброї та крадіжку гуманітарної допомоги. Він має звання генерала, є "героєм" війни у Нагірному Карабасі. За старого уряду мав посаду замміністра оброни. Його сина, мера Ешміадзіна, Карена також заарештували.

У будинку Григоряна-старшого знайшли 2 тигрів у клітках та ведмедя у вольєрі, коробки з гуманітарною допомогою для вірменських солдат. Її збирали 2016-го, коли у Нагірному Карабасі розпочалася "чотириденна війна". Тушонку та згущене молоко замміністр згодовував тиграм. Також у коробках були ліки та одяг.

Колишній заступник міністра зберігав у будинку 18 протитанкових гранат ПГ-7, 20 гранат Ф-1, 33,3 тис. патронів різного калібру, тротилові шашки вагою 12,4 тис. г, 79 гвинтівок, 39 пістолетів та іншу зброю. У гаражі стояли машини швидкої допомоги. УАЗи та ВАЗи, які 2016-го населення передало військовим.

Республіканська партія Вірменії заявила, що бачить в обшуку політичну складову. До СІЗО прийшли деякі політики, а під будівлю ізолятора - прихильники Григоряна. Влаштували акцію протеста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На двох стільцях: Вірменія не скористається угодою з ЄС через дружбу з Росією

Справа Григорянів стане для Пашиняна справжнім випробуванням. Цей клан не чіпали 20 років і вони битимуться до останнього, вважають журналісти "24 каналу". Для республіканців це перше серйозне протистояння і удар напередодні дострокових виборів, додають.

Також правоохоронці затримали голову ворожого Григорянам клану - Артура Асатряна. Це - кримінальний авторитет. У Вірменії та Москві його знають під прізвиськом дон Піпо. Разом з ним заарештували 4 його охоронців.

Національні збори обрали Нікола Пашиняна прем'єром 8 травня. Він був єдиним претендентом на цю посаду. За нього проголосували 59 депутатів за необхідних 53. Проти проголосували 42 депутати. Президент Вірменії Армен Саркісян призначив Пашиняна прем'єр-міністром.

Новообраний прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян здобув перемогу завдяки підтримці олігархів та військових зі скандальною репутацією. Він обіцяє залучити до свого уряду експертів з різних галузей.

Саме представники великого бізнесу в парламенті, одіозні генерали та депутати від нацменшин принесли йому 13 переможних голосів. Всі вони є членами правлячої Республіканської партії, повідомили "Новости Армении".

Зараз ви читаєте новину «Два тигри, ведмідь і 33 тисячі патронів - у Вірменії почалися "чистки" олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі