вівторок, 08 травня 2018 16:50

Пашинян домовляється з олігархами та обіцяє нового міністра оборони

Пашинян домовляється з олігархами та обіцяє нового міністра оборони
Нікол Пашинян на трибуні вірменського парламенту - Національних зборів

Новообраний прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян здобув перемогу завдяки підтримці олігархів та військових зі скандальною репутацією. Він обіцяє залучити до свого уряду експертів з різних галузей.

Саме представники великого бізнесу в парламенті, одіозні генерали та депутати від нацменшин принесли йому 13 переможних голосів. Всі вони є членами правлячої Республіканської партії, повідомляють "Новости Армении".

Національні збори обрали Пашиняна прем'єром 8 травня. Він був єдиним претендентом на цю посаду. За нього проголосували 59 депутатів при необхідних 53. Проти проголосували 42 депутати. Президент Вірменії Армен Саркісян призначив Пашиняна прем'єр-міністром.

Новообраний прем'єр обіцяє кадрові перестановки в уряді. Зокрема, у Міністерства оборони буде новий керівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірменія обрала прем'єра. Перед парламентом зібрався багатотисячний мітинг

"В країні є численні професіонали. Вони повинні бути залучені до управління нею. У складі уряду будуть суттєві зміни ", - сказав Пашинян.

Також його парламентська фракція "Єлк" ("Вихід") обговорить можливість для членів Республіканської партії зайняти місця в Кабміні.

Вуличні акції тривають у Вірменії з 13 квітня. Люди протестують проти обрання на пост прем'єра 63-річного Сержа Сарґсяна. Він 10 років був президентом. 2015-го провів конституційну реформу. За нею, більшість владних повноважень перейшла до уряду та прем'єра. Після президентства Сарґсян обіцяв залишити політику. Однак 17 квітня парламент обрав його главою Кабінету міністрів.

20 квітня лідер протестів Нікол Пашинян оголосив чотири вимоги до влади: відставка Сарґсяна, обрання на посаду прем'єр-міністра представника від народу, формування тимчасового уряду, ухвалення парламентом програми нового кабміну або дострокові парламентські вибори.

23 квітня Сарґсян подав у відставку. Люди не припинили протести, бо влада виконала лише одну вимогу. 25 квітня на заклик одного з лідерів опозиції Вірменії 42-річного Нікола Пашиняна на вулиці столиці Єревана вийшли понад 10 тис. людей. Вимагають, щоб Республіканська партія відмовилася керувати країною.

Зараз ви читаєте новину «Пашинян домовляється з олігархами та обіцяє нового міністра оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі