субота, 15 липня 2023 08:40

"Думаю, що вони вчинять правильно": головний прокурор МКС прокоментував ймовірність арешту Путіна у ПАР

"Думаю, що вони вчинять правильно": головний прокурор МКС прокоментував ймовірність арешту Путіна у ПАР
Головний прокурор МКС Карім Хан оцінив ймовірність арешту російського диктатора Володимира Путіна у ПАР. Фото: zn.ua

Якщо президент РФ Володимир Путін приїде у серпні на саміт блоку БРІКС у Йоганнесбурзі, Південно-Африканська Республіка (ПАР) має дотримуватись міжнародного права.

ПАР у такому разі має "вчинити правильно", з огляду на виданий раніше Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт російського диктатора. Про це у коментарі CNN заявив головний прокурор МКС Карім Хан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна попросили не їхати на саміт у ПАР

Він наголосив, що Південна Африка десятиліттями відчувала злочини проти людяності, злочини апартеїду.

"Яя не думаю, що їм потрібні уроки від мене", ‒ сказав Хан.

Він також нагадав, що ПАР добровільно стала державою-учасницею МКС. Тому вони "знають, що таке закон, і я думаю, що вони вчинять правильно".

"Ми оцінимо, що насправді відбувається на саміті БРІКС і відреагуємо відповідним чином", ‒ додав Хан.

Кремль заявляє, що російський диктатор Володимир Путін, ордер на арешт якого видав Міжнародний кримінальний суд, ще не вирішив, чи поїде на саміт БРІКС у ПАР. Водночас у ПАР запевняють, що він братиме участь. Президент країни Сиріл Рамафоса каже, що захід відбудеться, а всі лідери, включно з Путіним, будуть присутні особисто.

17 березеня МКС видав ордер на арешт Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Думаю, що вони вчинять правильно": головний прокурор МКС прокоментував ймовірність арешту Путіна у ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі