четвер, 10 грудня 2020 15:40

До кінця президентства Трамп хоче стратити максимальну кількість засуджених

До кінця президентства Трамп хоче стратити максимальну кількість засуджених
Трамп може увійти в історію як найбільший любитель страт серед президентів за останні 130 років. Фото: Reuters

Доки президент Америки Дональд Трамп ще перебуває при владі, він намагається стратити якомога більше ув'язнених. Сьогодні планують стратити 5 засуджених, разом з якими кількість страчених за цей рік буде 13 осіб.

Трамп може увійти в історію як найбільший прихильник страт серед президентів за останні 130 років, повідомляє The Guardian.

"Важко зрозуміти, чому на цьому етапі президентства він хоче вбити таку кількість людей... Особливо, коли американська громадськість проголосувала за те, щоб його замінив хтось інший, хто заявив, що виступає проти смертної кари", - зазначив керівник Інформаційного центру смертної кари Роберт Дангем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індонезії українці загрожує смертна кара

За його словами, схожі укази в останні тижні свого президентства до Трампа видавав Гровер Клівленд наприкінці ХІХ ст. 1896 року цей президент стратив 14 засуджених.

Протягом останніх 17 років федеральні страти у США не проводилися. Дії Трампа ламають політичну традицію США, яка полягає в тому, що президент-попередник залишає прийдешній адміністрації політичні питання, у яких розходиться зі своїм наступником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Північній Кореї публічно стратили чоловіка за порушення карантину

Джо Байден 1990-х пролобіював розширення списку злочинів, за які передбачена страта, але тепер планує покінчити зі смертною карою. Його закон 1990-х непропорційно зачепив темношкірих людей. З 5 в'язнів, що очікують на страту, 4 - темношкірі. Єдина біла людина в цій групі - Ліза Монтгомері, яку засудили за жорстоке вбивство вагітної жінки. За останні 60 років вона стане єдиною страченою жінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два місяці влада стратила більше в'язнів, ніж за минулий рік

Євросоюз розкритикував рішення Сполучених Штатів Америки відновити смертну кару після майже 20-річної паузи. Частина страт вже відбулася, інші заплановані на грудень та січень. Про це повідомляє Європейська служба зовнішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «До кінця президентства Трамп хоче стратити максимальну кількість засуджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі