пʼятниця, 06 листопада 2020 16:08

В Індонезії українці загрожує смертна кара

В Індонезії українці загрожує смертна кара
На Балі заарештували українку Дарину Шигаєву за підозрою в зберіганні наркотиків. Фото: facebook.com/dasha.shigaeva

На Балі заарештували українку Дарину Шигаєву за підозрою в зберіганні наркотиків.

Їх начебто знайшли в посилці з пастилою, яку їй передали батьки. Про це повідомила сестра заарештованої Катерина Кириченко в Facebook.

"Посилка приїхала, Даша її отримала, після чого додому увірвалася поліція зі звинуваченням у зберіганні наркотиків. Дашу затримали до проведення додаткового тестування. Ми точно знаємо, що в оригінальній посилці марихуани не було, але це не означає, що з нею не проводилися якісь махінації", - написала її сестра.

Родичі затриманої вже зв'язалися з консульством України в Індонезії. Там запропонували почекати 3 дні до отримання результатів повторного тесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українця з наркотиками затримали у Польщі

"Сьогодні Даші дзвонив посол, також до неї приїжджали почесні консули. Відчуваємо від них підтримку. Даша здала аналізи, а слідчі взяли матеріал на повторне тестування. Ще намагаємося розв'язати питання щодо адвокатів", - розповіла Катерина Кириченко.

Сама Дарина Шигаєва заспокоїла, що зараз усе добре і вона чекає результатів експертизи.

"Ми чекаємо результатів експертизи. Повинні бути протягом 5 днів. Якби не відбирали телефон, взагалі було б чудово", - сказала дівчина.

Посольство України додало, що стежитиме за розвитком ситуації.

В Індонезії за зберігання наркотиків передбачена смертна кара.

З ув'язнення в Малайзії звільнили громадянку України Клавдію Лопаткіну. Вона майже 5 років була за ґратами за звинуваченням у перевезенні наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «В Індонезії українці загрожує смертна кара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі