середа, 17 липня 2024 02:58

Дипломат КНДР утік до Південної Кореї і розповів таємницю зникнення двох чиновників

Дипломат КНДР утік до Південної Кореї і розповів таємницю зникнення двох чиновників
У КНДР панує диктатура. Фото: росЗМІ

Високопоставлений дипломат, який працював у посольстві КНДР на Кубі, разом з родиною втік до Південної Кореї. Розвідка Сеула підтвердила втечу північнокорейського "політичного радника".

Це сталося ще торік. Проте стало відомо світові лише зараз - після його спілкування зі ЗМІ, повідомляє NK News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передбачає допомогу у випадку агресії: Путін підписав договір про партнерство з КНДР

Дипломат на ім'я Рі Іль Гю працював на Кубі дев'ять років, але раптово залишив посаду в листопаді 2023 року. Він пояснив, що розчарувався в режимі КНДР. А до втечі його спонукала корупція в міністерстві закордонних справ, а також те, що влада відхилила його прохання відвідати Мексику для лікування.

Він розповів про зневажливе ставлення Кім Чен Ина до власного МЗС та про долю двох високопоставлених дипломатів. Проблеми виникли в 2017 році, коли він зателефонував безпосередньо до міністерства закордонних справ, "але ні міністр закордонних справ Лі Йон Хо, ні перший віце-міністр Кім Ке Гван не відповіли.

Утікач підтвердив, що одного із дипломатів стратили за обвинуваченням у шпигунстві на користь США.

А міністр закордонних справ Північної Кореї був відправлений до політичного табору разом зі своєю родиною в грудні 2019 року за обвинуваченням у корупції.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підтримує війну в Україні. Він підписав з російським диктатором Володимиром Путіним договір про всеосяжне стратегічне партнерство.

В ООН надали докази того, що Росія використовує в Україні північнокорейські ракети.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат КНДР утік до Південної Кореї і розповів таємницю зникнення двох чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі