четвер, 07 лютого 2019 08:24

Дали задню: Кремль засумнівався у режимі Мадуро

Дали задню: Кремль засумнівався у режимі Мадуро
У Росії засумнівалися в життєздатності режиму диктатора Венесуели Ніколаса Мадуро, якого Москва офіційно підтримала після початку революції в країні. Фото - NewsOne

У Росії засумнівалися в життєздатності режиму диктатора Венесуели Ніколаса Мадуро, якого Москва офіційно підтримала після початку революції в країні.

Влада Росії поступово починає розуміти, що катастрофічний стан економіки Венесуели позбавляє Мадуро підтримки серед співгромадян. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на два близьких до Кремля джерела.

Більш того, венесуельська армія, за словами співрозмовників, не готова піти силою проти мітингувальників, тому диктатор може втратити і військовий ресурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп може ввести американські війська в Венесуелу

Також повідомляється, що російська влади усвідомлює, що у неї залишається мало важелів впливу на ситуацію у Венесуелі: економічна криза настільки сильна, що фінансової можливості виправити її у Москви вже немає, а військова підтримка неможлива через територіальну віддаленість південноамериканської держави.

"На жаль, час не на стороні Мадуро. У ситуації загострення економічної кризи настрій у суспільстві може швидко обернутися проти нього", - сказав Володимир Джабар, перший заступник голови комітету з міжнародних справ у верхній палаті російського парламенту.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро не виключає, що внаслідок політичної кризи у Венесуелі почнеться громадянська війна.

Зараз ви читаєте новину «Дали задню: Кремль засумнівався у режимі Мадуро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі