середа, 13 вересня 2017 12:18

"Це розпорошення грошей" - експерт про ракетну програму Росії

"Це розпорошення грошей" - експерт про ракетну програму Росії
Пуск балістичної ракети "РС-24 Ярс" у неділю / фото: СПИ

Ракетна програма Росії - не більше, ніж "розпорошення грошей". Сьогодні на озброєнні армії РФ знаходяться модернізовані балістичні ракети радянського зразка, каже український офіцер-артилерист Андрій Кобзар в інтерв'ю "Обозревателю".

Їхня ефективність викликає великі сумніви.

"Здатність Росії робити балістичні ракети - під дуже великим сумнівом. Згадайте попередні пуски "Булави". Вони були умовними - ракета просто не виходила із шахти. Деякі розпадалися одразу після запуску. Кількість ракет, які запустили, можна порахувати на пальцях. Успішний пуск - коли ракета полетіла і кудись долетіла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випробувала міжконтинентальну балістичну ракету

Твердопаливну міжконтинентальну балістичну ракету "РС-24 Ярс", випробувальний пуск якої провели в Росії, артилерист назвав модернізованою розробкою радянських часів.

"Те, що вона запущена, - це прекрасно. Питання в тому, чи долетіла вона кудись? Можна стріляти з пістолета Макарова в муху з 300 метрів, а ось влучите ви чи ні - це вже питання. Бо всі далекі ракети були прерогативою "Южмашу"- українського підприємства, розташованого в Дніпрі", - каже він.

Пуски балістичних ракет - це ні що інше, як розпорошення грошей.

"Але я всіляко підтримую ракетну програму Росії. Нехай запускають. Чим більше вони розпиляють грошей, тим краще", - зауважив він.

Компанія SpaceX успішно випробувала ракету Falcon Heav. У космос її планують запустити у листопаді нинішнього року. Виробники завершили тестування трьох ступенів нового покоління ракети. Під час випробувань компанія задіяла три ракети Falcon 9. Одна з них раніше доставляла вантажі на Міжнародну космічну станцію.

Зараз ви читаєте новину «"Це розпорошення грошей" - експерт про ракетну програму Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі