понеділок, 21 серпня 2017 07:27

Ілон Маск закликає не використовувати роботів у війнах

Ілон Маск закликає не використовувати роботів у війнах
Маск закликає відмовитися від використання роботів. Фото: Інформатор

Ілон Маск та співробітник компанії Google Мустафа Сулейман очолити групу зі 116 фахівців, які закликають ООН заборонити використання роботів у військових конфліктах.

​Нещодавно в ООН голосували за обговорення теми роботів у військових конфліктах. У цю категорію входять дрони, танки та автоматичні кулемети. Група фахівців, що спеціалізуються на Штучному інтелекті надіслали лист до ООН, у якому закликають запобігти перегони озброєнь, які вже зараз йдуть у напрямку розвитку автономної летальної зброї (роботів), — передає The Guardian.

У цьому листі фахівці застерігають, що такі перегони можуть привести до "третьої революції у військовій справі" після винаходу вогнепальної та ядерної зброї.

"Автономна летальна зброя дозволить вести конфлікти набагато вищого рівня, ніж ми бачили до цього, у швидкості набагато швидшій за ту, яку людина може контролювати. Така зброя може стати інструментом терору, зброєю диктаторів і терористів проти невинного населення, зброя, яку можна зламати і використовувати у різний спосіб. Чекати довго не доведеться. Як тільки скриньку Пандори відчинять, назад дороги більше не буде", — заявляють фахівців у своєму листі.

Лист був опублікований під час Міжнародної конференції Штучного інтелекту у Мельбурні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець кинув виклик штучному інтелекту

У 2015 році уряд Великої Британії відмовився забороняти використання Автономної летальної зброї. Тоді МЗС заявило, що у міжнародному гуманітарному праві є вже достатньо регуляцій у цьому полі і вся зброя Великої Британії буде під людським наглядом і контролем.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск закликає не використовувати роботів у війнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі