пʼятниця, 18 травня 2018 12:36

"Чайки і гниль": російське місто-герой вимирає і перетворюється на вигрібну яму
11

Російське місто-герой Мурманськ тоне у смітті. Комунальне господарство занедбане, міський транспорт розвалений, а люди масово виїжджають з міста.

Про це у соцмережі повідомив відомий московський блогер 33-річний Ілля Варламов.

"Чайки, гниль, розбиті покинуті машини у дворах. Відсутність тротуарів і комфортних місць для прогулянок. Мурманськ більше нагадує не місто-герой, а місто-депресію, декорації до фільмів Балабанова", - написав блогер.

За словами Варламова, економіка міста з кожним роком також провалюється у "вигрібну яму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За наказом Сталіна баржу із в'язнями підірвали в Східно-сибірському морі

"Рибальство цілеспрямовано знищують. Наші кораблі давно працюють на Норвегію, яка створила кращі умови. Мурманський порт замість риби тепер відкритим способом перевантажує вугілля. Все місто накриває чорний пил", - написав блогер.

Варламов розповів, що правила вилову постійно посилюються, за браконьєрство садять в колонію суворого режиму. Навіть дайверів переслідували за браконьєрство.

Російське місто-герой Мурманськ вимирає і потопає у смітті
Фото: varlamov.ru
Російське місто-герой Мурманськ вимирає і потопає у смітті
Російське місто-герой Мурманськ вимирає і потопає у смітті
Російське місто-герой Мурманськ вимирає і потопає у смітті
Російське місто-герой Мурманськ вимирає і потопає у смітті

"Гіганськими податками обкладають не тільки кораблі зарубіжної споруди, але навіть іноземні запчастини. Тому траулери спокійно заходять у порт норвезького Киркенеса і отримують необхідне обслуговування, а Росію ігнорують", - пояснив Варламов.

У грудні 2017-го мер Мурманська Дмитро Філіппов поскаржився, що за останні 5 років поставки риби в місто скоротилися втричі.

"Самі жителі давно змирилися з лихом. Вони навіть активно його захищають. Мовляв, всюди ж так!" - сказав блогер.

Мурманськ став одним із вимираючих міст Росії. Всього з 1991 року місто втратило 177 626 осіб. Це 37,5% населення.

Старший сержант 536-ї берегової ракетно-артилерійської бригади з Мурманської області Володимир Марчуков поскаржився до Ради з прав людини при президенті. 10 листопада цього року його звільнили зі служби. Контрактник пов'язує звільнення з відмовою їхати воювати на Донбас.

Зараз ви читаєте новину «"Чайки і гниль": російське місто-герой вимирає і перетворюється на вигрібну яму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі