субота, 12 березня 2022 06:59

"Будуть відрізані від світу". Коли в Росії заблокують Instagram

"Будуть відрізані від світу". Коли в Росії заблокують Instagram
Компанію Meta у РФ можуть визнати екстремістською. Фото: pixabay.com

Соціальну мережу Instagram заблокують 14 березня на всій території Росії. Рішення про обмеження доступу ухвалив Роскомнагляд.

80 млн людей будуть відрізані від світу, заявив керівник Instagram Адам Моссері у Twitter.

"У понеділок в Росії заблокують Instagram. Це рішення відріже 80 мільйонів росіян один від одного та від решти світу, оскільки близько 80% людей у Росії підписалися на облікові записи Instagram за межами своєї країни. Це неправильно", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через санкції арештували гігантську яхту російського олігарха

Роскомнагляд заблокував Instagram через "заклики до насильства проти росіян".

"У соцмережі поширюються інформаційні матеріали, що містять заклики до вчинення насильницьких дій щодо громадян РФ, зокрема військовослужбовців", - йдеться у повідомленні відомства.

Блокування соцмережі дозволили відтермінувати на 48 годин, щоб користувачі змогли зберегти необхідні дані зі своїх облікових записів.

Компанію Meta, що володіє Facebook, Instagram і Whatsapp, можуть визнати екстремістською в Росії. Відповідну заяву Генпрокуратура РФ направила до суду. Це сталося після заяви Meta про те, що у деяких країнах дозволять заклики до насильства проти росіян та їхніх військових, якщо у постах йтиме мова про вторгнення в Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Будуть відрізані від світу". Коли в Росії заблокують Instagram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі