середа, 23 червня 2021 15:49

Британське міноборони: Росія бреше про обстріл есмінця Defender

Британське міноборони: Росія бреше про обстріл есмінця Defender
Корабель HMS Defender в Стамбулі раніше в цьому місяці / Reuters

Велика Британія спростувала повідомлення Росії, що її військові зробили попереджувальні постріли по британському есмінцю в Чорному морі.

Міністерство оборони Росії заявило, що британське судно HMS Defender увійшло в "російські територіальні води" неподалік від Криму, коли російський патрульний корабель зробив попереджувальні постріли, а винищувач скинув бомби на його шляху. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний есмінець США увійшов у Чорне море

Однак британське міноборони заявило, "щодо HMS Defender не було здійснено попереджувальних пострілів". І додає, що судно йшло в українських територіальних водах.

"Корабель ВМС Великої Британії здійснює мирне проходження в територіальних водах України відповідно до міжнародного права. У HMS Defender не стріляли, і ми не визнаємо твердження, що на його шляху були скинуті бомби", - ідеться в заяві британського міноборони.

Міноборони заявило, що росіяни проводять навчання зі стрільби в Чорному морі, і попередили про це. Оприлюднені в ЗМІ записи розмов на морі підтверджують британську версію подій.

Аташе з питань оборони посольства Великої Британії в Москві викликали в міністерство оборони Росії.

За даними британського посольства в Україні, раніше на цьому тижні військовий корабель перебував у порту Одеси. У ньому йдеться, що Велика Британія та Україна підписали угоду про спільне будівництво військових кораблів і будівництві двох військово-морських баз.

Військового судно HMS Defender - есмінець, що входить до складу британської авіаносної ударної групи. Згідно з інформацією королівського флоту, він виконує місію в Чорному морі.

Міноборони РФ заявило, що патрульний корабель зробив попереджувальні постріли, а реактивний літак скинув бомби на його шляху. Це начебто сталося у Чорному морі неподалік кримського мису Фіолент. Мовляв, судно порушило "російський кордон" і покинуло "територіальне море Росії" після стрілянини.

Зараз ви читаєте новину «Британське міноборони: Росія бреше про обстріл есмінця Defender». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі