неділя, 20 лютого 2022 16:24

Британія та США домовилися про спільні санкції проти РФ

Британія та США домовилися про спільні санкції проти РФ
У разі вторгнення в Україну компаніям РФ не дозволять вести торгівлю у фунтах і доларах. Фото: ВВС

Великобританії і США погодили синхронне запровадження обмежень для Росії на торгівлю в фунтах та доларах у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Зокрема, російським компаніям заборонять "вести торгівлю у фунтах і доларах", заявив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон в інтерв'ю для BBC.

"Основними статтями експорту Росії є нафта, газ і метали, ціни на які в більшості своїй встановлюються в американських доларах. Президент РФ Володимир Путін неодноразово закликав до дедоларизації економіки Росії. У 2019 році компанія "Роснефть" заявила, що почала укладати угоди не в доларах, а в євро", – додав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли G7 закликали Росію відвести війська від України

Під британські санкції потраплять російські банки і компанії, а російські олігархи не зможуть сховатися від них, зазначив прем'єр.

"Урок отриманий від окупації Росією Криму у 2014 році полягає в тому, що ви не можете просто дозволити Володимиру Путіну, щоб можливе вторгнення зійшло йому з рук", - зауважив Джонсон.

Борис Джонсон попередив про плани Росії почати "найбільшу війну в Європі з 1945 року". За його словами, є "всі ознаки того, що план у певному сенсі вже почав втілюватися".

Зараз ви читаєте новину «Британія та США домовилися про спільні санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі