пʼятниця, 25 лютого 2022 18:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Британія, Німеччина та Італія готові відключити Росію від SWIFT

Британія, Німеччина та Італія готові відключити Росію від SWIFT
Німеччина готова піти на крайні санкційні кроки проти Росії. ФОТО: pexels.com

Берлін готовий підтримати відключення Росії від SWIFT.

Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, повідомляють телеграм-канали.

Раніше Німеччина була проти такого кроку. Представники влади говорили, що відключення Росії від SWIFT - це крайня міра.

Також із закликом до країн НАТО відключити РФ від SWIFT виступив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Погодилася на цей крок й Італія за інформацією міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

"Телефонна розмова з моїм італійським колегою Луїджі Ді Майо. Повна солідарність з Україною. Мій колега запевнив мене, що Італія підтримає відключення Росії від SWIFT", - написав Кулеба у твіттері.

Володимир Зеленький раніше у відеозверненні заявляв, що відключення Росії від SWIFT, стане однією з найдієвіших санкцій проти агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Госпітальєри" збирають на необхідне обладнання, а пластуни шукають медикаменти для військових: як допомогти українській армії

Нацбанк прийняв рішення відкликати ліцензії та заборонити в Україні роботу банків, які контролюються Росією. Мова про "Промінвестбанк", де понад 99% акціями володіє "ВЕБ.РФ" та "Міжнародний резервний банк", який контролює "Сбєрбанк Росії".

Зараз ви читаєте новину «Британія, Німеччина та Італія готові відключити Росію від SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі