середа, 23 березня 2022 14:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Білоруси визначились стосовно нападу на Україну

Білоруси визначились стосовно нападу на Україну
У Білорусі заявили, що їхні війська не планують наступати на Україну

У Білорусі заявили, що їхні війська не планують наступати на Україну, воюватимуть лише на території своєї держави і захищатимуть її.

"Сьогодні Збройні сили, сили та засоби військової організації держави готові захистити країну, але лише на території своєї країни. Про це говорив президент і я вам офіційно заявляю. Ми не допустимо розв'язування та втягування нас у якісь військові конфлікти, але свою країну, свою територію ми захищатимемо. Ми готові її захищати", - заявив держсекретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович в ефірі білоруського телеканалу СТВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заманює білорусів на війну грішми та дармовим навчанням у РФ

Білорусь нібито намагаються втягнути у війну проти "братньої" України, але Білорусь нібито завжди була "майданчиком для миру", наголосив Вольфович.

Тому, можливо, частина підрозділів збройних сил Білорусі повернулася до пунктів постійної дислокації.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав обіцянку президентові Росії Володимиру Путіну напасти на Україну не пізніше 21 березня. Однак не дотримався її.

Завдання, яке поставили Лукашенку - це масований наступ на Львів через Волинь з метою перерізати всі дороги, що ведуть до ЄС і якими в Україну йде постачання зброї з США, Британії, країн ЄС

Зараз ви читаєте новину «Білоруси визначились стосовно нападу на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі