середа, 23 березня 2022 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін заманює білорусів на війну грішми та дармовим навчанням у РФ

Путін заманює білорусів на війну грішми та дармовим навчанням у РФ
Кремль обіцяє білоруським військовим щомісячну зарплату та пільгове навчання у військових ВНЗ РФ, якщо вони воюватимуть проти України. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Президент-агресор Росії Володимир Путін шукає нові методи для втягування білорусів у війну проти України.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

"За виконання "спеціальних завдань" білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі $1 тис.-1,5 тис. на місяць. На додаток – пільгове навчання у російських військових вищих навчальних закладах. Наприклад, рязанське повітрянодесантне командне училище", - йдеться у повідомленні.

Такі випадки, зокрема, зафіксували в підрозділах 103-ї повітрянодесантної дивізії збройних сил Білорусі та у Гомельській прикордонній групі, додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує переворот у Білорусі через обман Лукашенка - Геращенко

Попри "задобрення" грішми та дармовим навчанням, білоруські військові мають дуже низький рівень мотивації для участі у війні. Тих, хто все ж погодився, виключаються зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби не в лавах ЗС Білорусі, зауважили у відомстві.

"Співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців Білорусі та проводять "індивідуальні бесіди" з рядовим складом. Таким чином путінські емісари намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною, нехай навіть не у складі ЗС Білорусі", - наголосили у Міноборони.

Станом на ранок 22 березня не можливо стверджувати, що Білорусь відмовилась від війни на боці Росії проти України, заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Він наголосив, що Володимир Путін продовжує "обробляти" диктатора Білорусі Олександра Лукашенка у питанні вторгнення в Україну. Але те, що Лукашенко намагається петляти - це теж позитив для України, сказав Денисенко.

Зараз ви читаєте новину «Путін заманює білорусів на війну грішми та дармовим навчанням у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі