вівторок, 22 березня 2022 12:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін готує переворот у Білорусі через обман Лукашенка - Геращенко

Путін готує переворот у Білорусі через обман Лукашенка - Геращенко
Лукашенко вже знає про плани Путіна щодо перевороту. Диктатор Білорусі може розпочати "чистку" свого оточення від агентів президента РФ - Геращенко. Фото: president.gov.by

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав обіцянку президенту Росії Володимиру Путіну напасти на Україну не пізніше 21 березня. Однак не дотримався її.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За його інформацією, Лукашенко запевнив Путіна, що втягне свої збройні сили у російсько-українську війну на зустрічі в Кремлі. Саме тому днями з Києва повністю евакуювали решту дипмісії Білорусі.

"Завдання, яке поставили Лукашенку - це масований наступ на Львів через Волинь з метою перерізати всі дороги, що ведуть до ЄС і якими в Україну йде постачання зброї зі США, Британії, країн ЄС", - написав Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали аеродроми в Білорусі, РФ та окупованому Криму, звідки бомблять Україну

Для Путіна надважливою стала участь Білорусі у війні після схвалення Конгресом США пакета допомоги Україні на $13,6 млрд. Він, зокрема, містить 9 тис. протитанкових комплексів Javelin, зауважив Геращенко.

"Це більше, ніж кількість всіх танків, самохідних артилерійських установок і бронемашин в армії вторгнення РФ", - додав він.

Геращенко також повідомив, що в оточенні Путіна опрацьовується варіант насильницького усунення Лукашенка від влади шляхом перевороту. Його нібито планують організувати спецслужбами РФ разом з їхніми агентами в КДБ і збройних силах Білорусі.

"На користь України, щоб такого перевороту не сталося, а Лукашенко й надалі продовжував тягнути гуму і не вдиратися в Україну. Лукашенко вже знає про плани Путіна та може розпочати "чистку" свого оточення від агентів Путіна", - резюмував Геращенко.

Станом на ранок 22 березня не можливо стверджувати, що Білорусь відмовилась від війни на боці Росії проти України, заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Він наголосив, що Володимир Путін продовжує "обробляти" Олександра Лукашенка у питанні вторгнення в Україну. Але те, що Лукашенко пробує петляти - це теж позитив для України, сказав Денисенко.

Зараз ви читаєте новину «Путін готує переворот у Білорусі через обман Лукашенка - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі