середа, 09 жовтня 2024 11:06

Ракети JASSM та системи зв'язку: американський генерал пропонує передати Україні нове озброєння

Ракети JASSM та системи зв'язку: американський генерал пропонує передати Україні нове озброєння
Головнокомандувач збройних сил США в Європі Кріс Каволі пропонує передати Україні нове озброєння. Фото: gettyimages.com

Головнокомандувач збройних сил США в Європі генерал Кріс Каволі передав до Конгресу США список озброєння, яке необхідно передати Україні.

Він, зокрема, пропонує передати крилаті ракети класу "повітря - поверхня" JASSM. Про це повідомляє CNN, посилаючись на власні джерела.

Окрім того, Каволі закликає надати Україні американську систему зв'язку Link 16. Це мережа обміну даними, що використовується членами НАТО для забезпечення безперешкодного зв'язку між бойовими системами. Вона особливо корисна для командування та управління протиповітряною і протиракетною обороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може змінити свою позицію щодо завершення війни - Bloomberg

За даними CNN, Україна неодноразово робила запит на такі системи зв'язку, проте Вашингтон побоювався, що американські технології можуть потрапити до рук росіян. А щодо ракет, то у США вважають, що таке озброєння не буде надто корисним для України, оскільки Київ не має переваги у повітрі.

Водночас у США заявляють, що працюють над тим, аби забезпечити Україну всім необхідним, щоб вона протрималася принаймні до кінця 2025 року.

Американські аналітики також сподіваються, що наступний рік стане переломним у здатності РФ підтримувати власні військові зусилля.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів телефонну розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генералом Чарльзом Брауном. Американський генерал запевнив у цілковитій підтримці Сил оборони України та продовженні практичної допомоги у боротьбі з Росією.

Перед тим США оголосили про виділення Україні нової оборонної допомоги на $7,9 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Ракети JASSM та системи зв'язку: американський генерал пропонує передати Україні нове озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі