середа, 10 лютого 2021 12:33

Білоруси 5 місяців ховаються від режиму Лукашенка в посольстві Швеції

Білоруси 5 місяців ховаються від режиму Лукашенка в посольстві Швеції
Від Лукашенка білоруси ховаються у посольстві Швеції. Фото: Reuters

Посольство Швеції вже 5 місяців переховує двох білорусів, які втекли від режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Це підтвердило Міністерство закордонних справ Швеції, повідомило The Guardian.

Батько і син, Віталій і Владислав Кузнєчікі, 11 вересня 2020 року намагались проникнути до посольства Швеції в Білорусі з проханням надати їм притулок у розпал масових протестів проти Лукашенка.

Вхідні двері були закриті, тому вони перестрибнули через паркан на парковку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко набрид Путіну - Іноземцев

"Ці двоє все ще перебувають в приміщенні посольства. Ми діємо так, як того вимагає ситуація, зокрема щодо безпеки. Ми ведемо діалог з окремими особами", - повідомив представник МЗС Швеції.

Білоруські ЗМІ повідомили, що чоловікам загрожує до 6 років ув'язнення через зіткнення мітингувальників та поліції на акції протесту у Вітебску на початку вересня.

За словами міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде, чоловіки проникли в посольство незаконно. Проте вони живуть там до сих пір в одній кімнаті.

"Шведські дипломати, звичайно, не хочуть передавати їх білоруській поліції. Але водночас вони не хочуть створювати ситуацію, коли багато інших людей можуть прийти в посольство і попросити притулку", - прокоментував голова шведської правозахисної організації Östgruppen Мартін Уггла.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко планує посилити роботу з молоддю, щоб у майбутньому уникнути серйозної внутрішньополітичної кризи.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси 5 місяців ховаються від режиму Лукашенка в посольстві Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі