субота, 03 квітня 2010 10:52

Білорусь збирається посунути український кордон в Чорнобилі

Білорусь збирається посунути український кордон в Чорнобилі

Білоруський парламент ратифікував у п"ятницю договір між Білоруссю і Україною про державний кордон.

Угоду було підписано ще 1997 року, але білоруська сторона затягувала його ратифікацію. Це було пов"язано з різночитаннями Білорусі та України щодо питань державного боргу, який виник у України перед Білоруссю в період припинення існування Радянського Союзу.

Голова Державного прикордонного комітету Білорусі Ігор Рачковський повідомив, що демаркацію проведе спеціальна комісія, створена комітетом. Триватиме вона близько 10 років і коштуватиме Білорусі 51 млрд. білоруських рублів (понад 135 млн. гривень).

"На демаркацію кордону з Литвою та Латвією ми витратили близько 10 років та 11 млн. євро", - каже він.

Також Рачковський зазначив, що демаркація може призвести до взаємного обміну територіями між країнами. Насамперед - у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

"Існує пропозиція провести кордон по річці Прип"ять, щоб не ставити прикордонні стовпи у зоні відчуження", зазначив голова комітету. "У низці випадків, для проїзду з однієї точки Білорусі до іншої, потрібно перетинати територію України. Це теж може стати причиною обміну територіями".

За інформацією Наша Ніва та Радыё Свабода

Зараз ви читаєте новину «Білорусь збирається посунути український кордон в Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі