вівторок, 09 листопада 2021 16:58

Бельгія "зачинила двері" для українських туристів

Бельгія "зачинила двері" для українських туристів
Раніше Бельгія дозволяла українцям в'їзд із метою відрядження та туризму. Фото: pixabay.com

Бельгія офіційно виключила Україну з переліку держав, мешканцям яких дозволили в'їзд навіть за наявної Covid-вакцинації.

В'їзд з України наразі можливий лише за наявності "поважної причини", свідчать дані прикордонної служби та центру інформування про перебіг пандемії. Тобто для об'єднання родини або для осіб, які працюють, навчаються у Бельгії чи їдуть туди на лікування.

Сайт бельгійської федеральної служби у внутрішніх справах, яка відповідає за прикордонні питання, більше не містить Україну у переліку держав, громадянам яких дозволений в'їзд у країну попри пандемічні обмеження. Федеральна служба не уточнює, коли та з якої причини Україну видалили з цього переліку.

Урядовий портал присвячений пандемії, також прибрав Україну з переліку держав, щодо яких ЄС робить винятки з пандемічних обмежень. Раніше Бельгія дозволяла українцям в'їзд із метою відрядження та туризму, якщо подорожуючі завершили курс вакцинації від коронавірусу вакцинами, дозволеними в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кількістю Covid-смертей Україна обігнала США

Європейський Союз сьогодні виключив Україну з переліку безпечних для подорожей країн. Рішення ухвалили у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації. Зі списку також вилучили Сінгапур. Необов'язкові поїздки з України до ЄС підлягають тимчасовим обмеженням.

Зараз ви читаєте новину «Бельгія "зачинила двері" для українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі