середа, 21 лютого 2018 13:58

Бегемоти наркоторговця тероризують місцевих рибалок

Автор: Cornare
  Бегемот за огорожею
Бегемот за огорожею

В Колумбії сталася екологічна катастрофа. Тут стрімко розмножуються бегемоти, які залишились у спадок із зоопарку наркобарона лорда Пабло Ескобара.

Великі ссавці незаконно контрабандно ввозилися в Колумбію Эскобаром і містилися в його величезному зоопарку, Hacienda Napoles.

Після вбивства наркоторговця, колумбійська держава забрала великих тварин таких, як слонів та жирафів та інших екзотичних мешканців у зоопарки міст Медельїн та Богота. Всіх, крім гіпопотамів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культові автомобілі, до яких небайдужі бандити і гангстери - добірка

"Їх було чотири", - говорить Девід Ечеверрі Лопес, біолог Регіональної автономної корпорації басейнів річок Чорна і Нарі (CORNARE), регіону, що постраждав від вторгнення бегемотів.

Зараз їх більше 40. Вони втекли з Хасиенды Поле на свободу в річку Магдалена, де їх популяція нестримно продовжує зростати, так як, на відміну від Африки, в Колумбії у них немає природних хижаків.

Автор: Discover Wildlife
  Гіппопотами в дикій природі
Гіппопотами в дикій природі

"Вони знаходяться в тихому місці, тому й розмножуються", - говорить Ечеверрі.

Їх велика маса (від 1 до 3 тонн) та їх агресивна поведінка робить їх загрозою для населення річки, особливо для рибалок.

ВООЗ класифікувала гіпопотама як одного з найбільш агресивних тварин у світі і найсмертоноснішого в Африці для людей, - в середньому 50 смертей в рік.

"Ми не підтвердили атаки на людей, у нас є лише чутки, але немає жодних доказів. Ми кілька років боремося з бегемотами, вони дуже непередбачувані", - говорить Ечеверрі.

Одним із завдань біолога є підрахунок тварин та проведення їх перепису.
Ечеверрі розповів що гіппопотами переслідували його під час експедицій, а коли вони відчувають, що за ними стежать, вони атакують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київську кав'ярню змусять змити портрет наркобарона

За оцінками експерта, у воді проживають 33, а 6 або більше осіб на суші.

Гіпопотами є серйозною проблемою для місцевих жителів, каже вчений: "Бегемоти їдять траву, призначену для корів, а в річках вони стають серйозною небезпекою, страждають туристичні послуги.

Ми хотіли провести їх стерилізацію, але це дуже дорого. Ми зробили це з однією особиною, і це нам коштувало 100 мільйонів песо (28 227 євро).

У 1978 році Ескобар придбав землю площею майже 20 квадратних кілометрів 178 км від Медельїна, де збудував маєток, що отримало назву Hacienda Napoles. Це сталося ще до того як він пустився в бігу від поліції. Крім усього іншого тут же розташовувався зоопарк, в якому мешкали коні, слони, носороги, бегемоти і жирафи.

Автор: Google Maps
  Фото території зоопарку
Фото території зоопарку
Зараз ви читаєте новину «Бегемоти наркоторговця тероризують місцевих рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі