субота, 28 серпня 2021 03:56

Байден зробив різку заяву в бік Китаю

Байден зробив різку заяву в бік Китаю
Байден зробив заяву про походження коронавірусую Фото: Reuters

Президент США Джо Байден зробив заяву про розслідування походження коронавірусу. Зокрема, він звинуватив Китай у перешкоджанні цьому розслідуванні.

"Донині КНР продовжує відкидати заклики до прозорості та приховувати інформацію, навіть незважаючи на те, що число жертв цієї пандемії продовжує зростати. Ця інформація нам потрібна була швидко з КНР, поки пандемія була ще новою", - зазначає Байден, повідомляє прес-служба Білого дому.

США зробили все можливе для того, щоб відстежити коріння спалаху Covid-19.

"Світ заслуговує відповідей, і я не заспокоюся, поки ми їх не отримаємо. Відповідальні країни не ухиляються від подібних обов'язків перед рештою світу", - йдеться в заяві Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розсекретили доповідь про походження Covid-19

"Ми також продовжимо чинити тиск на КНР, щоб вона дотримувалася наукових норм і стандартів, включаючи обмін інформацією і даними з перших днів пандемії, протоколами, пов'язаними з біобезпекою, і інформацією від популяцій тварин. Ми повинні мати повний і прозорий звіт про цю глобальну трагедію. Ніщо менше не прийнятно", - зазначив президент США.

Раніше Китай попросив ВООЗ перевірити лабораторії США в рамках розслідування джерела пандемії Covid-19.

Об'єктом розслідування повинні стати лабораторії, які знаходяться в Форт-Детріку і університеті Північної Кароліни в Чапел-Хілл — головному кампусі в цій системі університетів.

Форт-Детрік, що в штаті Мериленд, є центром біологічних досліджень військових США, і головний їх учасник — Інститут медичних досліджень інфекційних захворювань армії США. Ще у 2003 року ці структури мали технології для синтезування і модифікації коронавірусів, що викликають важкий гострий респіраторний синдром.

Зараз ви читаєте новину «Байден зробив різку заяву в бік Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі