пʼятниця, 12 липня 2024 09:45

Байден відповів на заклики відмовитися від участі у виборах

Байден відповів на заклики відмовитися від участі у виборах
Президент США Джо Байден прокоментував заклики відмовитися від участі у виборах. Фото: gettyimages.com

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відповів на заклики до нього відмовитися від участі у виборах, які активізувалися в межах Демократичної партії.

Він відкидає такі пропозиції. Про це Байден сказав на пресконференції після саміту НАТО у Вашингтоні, пише "Голос Америки".

"Я пройшов три серйозні й інтенсивні неврологічні обстеження ще в лютому. Вони кажуть, що я в хорошій формі. Якщо хтось із моїх лікарів вважає, що я повинен пройти неврологічне обстеження ще раз, я це зроблю", - заявив Байден.

За його словами, старіння тільки "додає мудрості". Президент також наголосив, що міг би впоратися зі стресом, пов'язаним з перебування на посаді ще на один термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського назвав Путіним, а Гарріс - Трампом: Байден двічі обмовився на полях саміту НАТО

Байдена також запитали про те, що сталося з його обіцянкою під час виборчої кампанії 2020 року бути кандидатом, який стане "мостом" для молодого покоління партії. Тоді цю його заяву інтерпретували як відсутність планів балотуватися в 2024 році.

"Що змінилося, то це серйозність ситуації, яку я успадкував, з погляду економіки, нашої зовнішньої політики й внутрішнього розколу", - відповів Байден.

Він попередив, що якщо колишній президент Дональд Трамп повернеться в Білий дім на другий термін, американська демократія опиниться під загрозою.

Байден також розповів, чи залишиться він у виборчих перегонах, якщо його команда надасть дані про те, що віцепрезидентка Камала Гарріс має більше шансів перемогти Трампа. Президент заявив про намір продовжувати боротися, якщо його помічники не скажуть йому про відсутність шансів на перемогу.

"Жодне опитування на це не вказує", - наголосив Байден.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відкинув побоювання щодо незадоволення деяких демократів його виступом під час дебатів з експрезидентом Дональдом Трампом.

Він відповів на запитання про заклики деяких демократів вибути з президентських перегонів. Сказав, що не турбується через це.

Зараз ви читаєте новину «Байден відповів на заклики відмовитися від участі у виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі