середа, 18 жовтня 2023 10:26

Байден раптово скасував візит до Йорданії: що сталося

Байден раптово скасував візит до Йорданії: що сталося
Президент США Джо Байден висловив глибокі співчуття з приводу невинних жертв вибуху в госпіталі на території Сектору Гази. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден терміново переніс свій візит до Йорданії.

Там він планував зустрітися з королем країни, лідером Єгипту та главою Палестинської автономії, пише BBC.

"Після консультації з королем Йорданії Абдаллою II, а також з огляду на жалобу, оголошену президентом Палестинської автономії, президент Байден відкладе свою поїздку до Йорданії та заплановану зустріч із цими двома лідерами та президентом Єгипту Абдулом Фаттах аль-Сісі", - йдеться у повідомленні офіційного представника Білого дому.

18 жовтня Йорданія скасувала запланований на сьогодні чотиристоронній саміт за участю президента США Джо Байдена. Голова Палестинської автономії Махмуд Аббас відмовився від участі в саміті ще вчора.

Білий дім також підтвердив скасування поїздки Байдена до Йорданії. Сьогодні його очікують лише в Ізраїлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У арабських країнах масові протести після удару по лікарні в Секторі Гази

Байден висловив глибокі співчуття з приводу жертв унаслідок вибуху в госпіталі на території Сектору Гази та побажав якнайшвидшого одужання пораненим.

Найближчим часом можуть відбутися особисті консультації з арабськими лідерами. Байден також погодився продовжувати регулярні й безпосередні контакти з кожним із них упродовж наступних днів.

В Секторі Гази було завдано удару по лікарні Аль-Ахлі. Сотні людей опинилися під уламками. Повідомляють про як мінімум 500 загиблих.

ХАМАС фактично звинуватив Ізраїль у нібито завданні удару по лікарні.

Бойовики ХАМАС невдало запустили ракету, внаслідок чого у лікарні в Газі стався вибух, повідомив місцевий телеканал i24 результати початкового розслідування ЦАХАЛ.

Зараз ви читаєте новину «Байден раптово скасував візит до Йорданії: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі