середа, 18 жовтня 2023 05:00

У арабських країнах масові протести після удару по лікарні в Секторі Гази

У арабських країнах масові протести після удару по лікарні в Секторі Гази
Заворушення на Близькому Сході. Фото: Мілітарний

У арабських країнах спалахнули масові протести після удару по лікарні у Сектору Гази.

Протестувальники збираються біля посольств та консульств Ізраїлю й намагаються штурмувати їх чи прорватися всередину будівель, пише "24 канал".

Акції протесту проходять в Туреччині, Лівані, Кувейті, Марокко та Ірані, повідомляють місцеві пабліки у соцмережах.

У Стамбулі мітингувальники намагалися штурмувати генеральне консульство Ізраїлю. Зокрема, за попередніми даними, мітингарям навіть вдалося проникнути на територію ізраїльського диппредставництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уразили понад 200 об'єктів: армія Ізраїлю повідомила про нові удари по ХАМАСу

Протестувальники також запускали у бік будівлі феєрверки, створюючи навколо шум і яскраві спалахи світла. Мітингарі також тримали палестинські й турецькі прапори разом на акції протесту.

В іранській столиці Тегеран тисячі людей вийшли на мітинги на знак підтримки палестинського народу. Зокрема, мітингувальники закликали до війни з Ізраїлем, а серед гасел натовпу лунало також: "Смерть Америці".

У столиці Лівану Бейруті під час акції на підтримку Гази протестувальники вивісили палестинський прапор на паркані перед будинком посольства США. Вони також запалили вогонь і гучно скандували.

Ліванські пабліки вже повідомляють у мережі про велику пожежу на території посольства. Також мітингувальники закидують камінням й посольство Франції.

Ліванське терористичне угрупування "Хезболла" оголосило 18 жовтня "днем безпрецедентного гніву" проти Ізраїлю. Вони закликали прихильників вийти на площі міст, щоб "висловити свій гнів і чинити тиск на уряди", де б вони не знаходилися.

Також акції протесту пройшли у Марокко та Кувейті. Люди також підтримували палестинців, несучи їхній прапор та гучно скандуючи слова арабською.

Іорданія відмінила саміт з участю президента США Джо Байдена, який мав би бути 18 жовтня.

В Секторі Гази було завдано удару по лікарні Аль-Ахлі. Сотні людей опинилися під уламками. Повідомляють про як мінімум 500 загиблих.

ХАМАС фактично звинуватив Ізраїль у нібито завданні удару по лікарні.

Бойовики ХАМАС невдало запустили ракету, внаслідок чого у лікарні в Газі стався вибух, повідомив місцевий телеканал i24 результати початкового розслідування ЦАХАЛ.

Зараз ви читаєте новину «У арабських країнах масові протести після удару по лікарні в Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі