понеділок, 09 жовтня 2023 12:28

Армія Ізраїлю заявила про повернення під контроль всіх районів країни

Армія Ізраїлю заявила про повернення під контроль всіх районів країни
В Армії оборони Ізраїлю стверджують, що повернули під контроль усі райони країни. Фото: gettyimages.com

На цей час Ізраїль уже повернув під контроль всі райони.

На території країни зараз немає бойових дій. Однак, не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики угрупування ХАМАС. Про це заявив речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі, повідомляє The Guardian.

За словами речника, зараз проводиться евакуація населення з усіх населених пунктів, розташованих поблизу кордону з Сектором Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплення заручників бойовиками ХАМАС змінило правила гри - ізраїльський генерал

Разом з тим Ізраїль все ще перебуває у стані підвищеної готовності на півночі. Так, напередодні там сталося кілька локальних інцидентів, але бойових дій немає.

За словами Хагарі, Армія оборони Ізраїлю здійснює інтенсивні повітряні удари по Сектору Гази кожні чотири години. Ізраїль націлений тільки на місця, де присутні терористи. Ізраїльські війська атакують сотні цілей. Хагарі стверджує, що йдеться вже про сотні загиблих терористів.

У Секторі Гази нині немає електрики. Ніхто не в'їжджає і не виїжджає з території.

Речник також повідомив, що Ізраїль призвав 300 тисяч резервістів. Спорядження і продовольства для них достатньо. За словами Хагарі, кількість загиблих ізраїльтян нині становить близько 700 осіб. Підтверджено загибель 73 солдатів. Водночас він відмовився назвати кількість захоплених бойовиками заручників.

Вночі на 9 жовтня армія Ізраїлю із винищувачів, гелікоптерів та артилерії уразила понад 500 військових цілей угрупувань ХАМАС та "Ісламського джихаду" в Секторі Гази.

Ізраїльтяни, зокрема, завдали ударів по командних центрах бойовиків ХАМАС, повідомила армія Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Армія Ізраїлю заявила про повернення під контроль всіх районів країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі