субота, 06 травня 2023 06:23

Японію сколихнули одразу три потужних землетруси: є жертви

Японію сколихнули одразу три потужних землетруси: є жертви
У центральній частині Японії стався сильний землетрус. Фото: pixabay.com

Центральну частину Японії сколихнув потужний землетрус магнітудою 6,5 бала.

Обвалилася низка будівель. Щонайменше одна людина загинула, повідомляє Japan Today. Іще 21 особа отримала поранення.

"Японське метеорологічне агентство зафіксувало землетрус магнітудою 6,5 бала у центральній частині регіону Ісікава на глибині 12 кілометрів. Синоптики попередили місцевих жителів про можливі підземні поштовхи та зсуви найближчими днями. Водночас ризику цунамі немає", – ідеться в повідомленні.

Щонайменше три будівлі були зруйновані. Двоє людей опинилися у пастці всередині. Одного постраждалого вдалося витягти з-під завалів, зараз він у лікарні. Іншого досі шукають рятувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одну країну сколихнув потужний землетрус: є загроза цунамі

Згодом у регіоні сталися й інші поштовхи, зокрема землетруси магнітудою 5,8 і 5,5 бала.

Надшвидкісні потяги Сінкансен через стихійне лихо зупинилися між містами Нагано і Канадзава. Їхній рух відновили менш ніж через 2 год.

"Надходили повідомлення про численні зсуви ґрунту. Деякі місцеві жителі перебувають у притулках для евакуації", – заявив міністр із запобігання стихійним лихам Японії Коїті Тані.

В Індонезії 23 квітня зафіксували два потужні землетруси. Магнітуду першого оцінили в 6,1 бала за шкалою Ріхтера. Він стався на світанку. За кілька годин виник ще один землетрус магнітудою 5,8.

Індонезія розташована в зоні "вогненного кільця" тектонічної активності в Тихому океані. Тому землетруси є звичним явищем для країни.

Індонезія має історію руйнівних землетрусів і цунамі, зокрема понад 2 тис. загиблих під час землетрусу на Сулавесі 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Японію сколихнули одразу три потужних землетруси: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі