вівторок, 12 грудня 2017 11:42

Анджеліна Джолі підтримала Україну

Анджеліна Джолі підтримала Україну
Анджеліна Джолі підтримала Україну. Фото theguardian

Голлівудська акторка і посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі згадала Україну в своєму зверненні до НАТО.

Акторка разом із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом написала статтю для The Guardian, у якій звернулася із закликом до організації боротися із насильством над жінками.

"Не дивлячись на те, що насильство заборонено міжнародним законом, воно як і раніше використовується як тактичний захід у військових конфліктах від М'янми до України. Це і групове зґвалтування, і сексуальне рабство, і расова дискримінація, і тероризм. Жінці в зоні бойових дій перебувати набагато небезпечніше, ніж солдатам. Припинення насильства за ознакою статі є життєво важливим питанням миру і справедливості", - наголосила Джолі.

За словами Джолі, Альянс НАТО був створений, щоб захистити не тільки безпеку, але і свободу своїх народів: за словами президента Гаррі Трумена, як "щит проти агресії і страху агресії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини української художниці є в колекції Джолі і президентів США.

ООН підрахувала, що за 11 місяців поточного року в зоні бойових дій на Донбасі від мін загинуло і поранено 103 людини. Всього з початку воєнного конфлікту в 2014 році на Донбасі були вбиті щонайменше 2500 мирних жителів і отримали поранення понад 9 тис.

Зараз ви читаєте новину «Анджеліна Джолі підтримала Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі