пʼятниця, 19 квітня 2024 13:32

Американцям доведеться воювати: колишній віцепрезидент США звернувся до Конгресу

Американцям доведеться воювати: колишній віцепрезидент США звернувся до Конгресу
Колишній віцепрезидент США Майк Пенс звернувся до Конгресу щодо допомоги Україні. Фото: gettyimages.com

Якщо Росія переможе у війні проти України, Сполученим Штатам Америки доведеться воювати з російськими загарбниками у Європі.

Іншого вибору у США не буде. Про це у Брюсселі заявив колишній віцепрезидент США Майк Пенс, повідомляє Politico.

Ця заява була частиною звернення Пенса до американського Конгресу із закликом схвалити додаткове фінансування військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може програти до кінця року - директор ЦРУ Бернс

"Ізоляціонізм ніколи не є відповіддю на тиранічні режими з експансіоністськими намірами, і я вірю, що більшість членів Конгресу це розуміє", – сказав Пенс.

Він також сказав, що буде, якщо російський диктатор Володимир Путін переможе Україну.

"Я не сумніваюся, що настане час, коли він перетне кордон з Європою, що нашим чоловікам і жінкам у формі доведеться воювати". Незадовго до того, як він перетне кордон, нашим людям доведеться почати воювати, згідно зі статтею 5 договору НАТО, коли напад на одного члена є нападом на всіх", - наголосив Пенс.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не став прогнозувати можливі результати голосування законопроєкту про допомогу Україні в Конгресі США. За його словами, у Києва є лише план А – "ухвалення найсильніших рішень для України".

Члени Палати представників Конгресу США загалом внесли 137 поправок до законопроєкту про виділення допомоги Україні. Переважна більшість з них подані республіканцями.

Зараз ви читаєте новину «Американцям доведеться воювати: колишній віцепрезидент США звернувся до Конгресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі