понеділок, 13 травня 2024 08:06

Альпініст рекордну кількість разів піднявся на Еверест

Альпініст рекордну кількість разів піднявся на Еверест
Камі Ріта підіймався на вершину майже щороку з моменту свого першого успішного сходження в 1994 році. Фото: instagram.com/kamiritasherpa

Непальській альпініст 54-річний Камі Ріта у 29-й раз піднявся на вершину гори Еверест.

Він оновив рекорд із кількості успішніших сходжень на найвищу гору світу, повідомляє DW.

"Камі Ріта знову досяг вершини 12 травня. Тепер він встановив новий рекорд із 29 сходжень на вершину Евересту", - заявив керівник найбільшого у Непалі турагентства Seven Summit Treks Мінґма Шерпа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рекорд - дворічна дитина добралась до базового табору Евересту

Гід-альпініст оновив свій рекорд, коли вів за собою групу альпіністів на вершину найвищої гори світу. Ріта отримав прізвисько "Чоловік з Евересту", він належить до етнічної громади шерпів.

Згідно з даними Книги рекордів Гіннеса, Ріта підіймався на вершину майже щороку з моменту свого першого успішного сходження в 1994 році. Торік він двічі підіймався на Еверест.

Раніше чоловік казав, що ніколи не ставив собі за мету оновлювати рекорди, а просто працював.

Еверест, найвища гора у світі, виявилася на 0,86 м вищою, ніж вважали раніше. Про це спільно заявили геодезисти з Непалу й Китаю, які узгодили свою позицію з цього приводу. Дослідження стверджують, що гора піднімається над рівнем моря на 8848,86 м.

Зараз ви читаєте новину «Альпініст рекордну кількість разів піднявся на Еверест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі