четвер, 11 квітня 2024 15:55

Якщо Трампа переоберуть, він одразу буде вимагати проведення переговорів України та Росії - CNN

Якщо Трампа переоберуть, він одразу буде вимагати проведення переговорів України та Росії - CNN
Джерела розповіли про плани Дональда Трампа на випадок перемоги. Фото: eastnews.ua

З'явилась інформація, що кандидат у президенти США Дональд Трамп хоче змусити Росію та Україну почати переговори щодо припинення бойових дій.

Також він нібито планує поділити країни НАТО на "два сорти" залежно від їхніх витрат на оборону, пише CNN з посиланням на свої джерела.

Нібито багато європейських послів дізналися, що Трамп хоче просувати ідею "дворівневого НАТО". У такому випадку країни, які витрачають на оборону менше ніж 2% ВВП, не будуть захищені п'ятою статтею Північноатлантичного договору.

Якщо Трамп переможе на президентських виборах, він, ймовірно, відразу спробує зв'язатися з президентом Володимиром Зеленським і главою Росії Володимиром Путіним, щоб почати роботу над переговорами, розповів один з анонімних співрозмовників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відреагував на запрошення відвідати Україну

Для тиску Трамп може стати американська військова допомога для України.

"Якщо Україна прагне постійного потоку допомоги, їм доведеться сідати за стіл переговорів. І якщо Росія не хоче, щоб ми надали велику нову підтримку Україні, то їй теж доведеться сідати і вести переговори. Це не означає поступок Україні, чи що ми дамо Путіну все, що він захоче", - зазначив співрозмовник.

Радник виборчої кампанії Трампа Джейсон Міллер раніше заперечував інформацію, що експрезидент хоче змусити Україну та Росію до переговорів.

Чинний президент США Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп отримали достатню кількість делегатів, аби закріпити за собою номінацію від своїх партій на участь у виборах у листопаді.

Зокрема, Байден здобув необхідну кількість у 1 968 делегатів. Водночас Трамп отримав 1 215 голосів делегатів, необхідних для висунення його кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Трампа переоберуть, він одразу буде вимагати проведення переговорів України та Росії - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі