вівторок, 15 березня 2022 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Якщо Росія зачепить одну країну НАТО, весь Альянс виступить проти неї - Столтенберг

Якщо Росія зачепить одну країну НАТО, весь Альянс виступить проти неї - Столтенберг
Український народ мужньо і хоробро бореться з російськими окупантами, зазначив під час брифінгу генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: скріншот з відео

Увесь світ засудив війну Російської Федерації проти України.

Український народ мужньо і хоробро бореться з російськими окупантами, зазначив під час брифінгу генсек НАТО Єнс Столтенберг. Про це передає Gazeta.ua.

"Вони (українці. - Gazeta.ua) захищають свої домівки і майбутнє. І ми маємо зробити все можливо, щоб його підтримати. Протягом багатьох років союзники НАТО навчили та підготували десятки тисяч військовослужбоців України. І багато з них зараз воюють на передовій", - сказав він.

Союзники НАТО продовжать надавати військове устаткування і техніку, а також фінансово-гуманітарну допомогу, додав Столтенберг.

"Основне завдання НАТО - захищати наших союзників. Зараз наші війська перебувають у стані підвищеної готовності. 100 тисяч американських військ у Європі і близько 40 тисяч військовослужбовців під безпосереднім командуванням НАТО здебільшого у східній частині Альянсу. Ми таким чином намагаємося донести чіткий посил - якщо буде напад на одного члена країни НАТО, то буде одразу відповідь з боку усіх членів НАТО", - наголосив генсек Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО може втрутитися у війну в Україні – президент Польщі назвав причину

Журналісти запитали, чи бачить НАТО докази того, що Китай уже почав надавати будь-яку допомогу Росії - економічну чи військову.

"Китай повинен відкрито засудити брутальне вторгнення Росії в Україну. І будь-яка підтримка Росії допоможе їй вести війну проти незалежної та суверенної держави. Закликаємо Китай чітко засудити та не підтримувати РФ", - відповів Столтенберг.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Росія зачепить одну країну НАТО, весь Альянс виступить проти неї - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі