четвер, 14 червня 2018 13:02

"Я на собі відчув український націоналізм" - в мережі згадали антиукраїнські цитати режисера Говорухіна

Користувачі мережі пригадали антиукраїнські висловлювання померлого російського режисера Станіслава Говорухіна.

Він заявляв про прихильність до російського президента Володимира Путіна, підтримував анексію Криму та війну на Донбасі. Заявляв про те, що страждав від українських націоналістів під час роботи на Одеській кіностудії.

  В українських соцмережах пригадали висловлювання Говорухіна
В українських соцмережах пригадали висловлювання Говорухіна

- Щоб мерзотник Хрущов перекинувся в труні! Адже це саме він 1954 року, відчувши себе царем всієї Русі, в один "прекрасний" день подарував п'ять величезних російських областей Казахстану, Порт-Артур - Китаю, і Крим - Україні.

- Що стосується України, то якому ідіоту не ясно: фашистський посіпака, мерзотник стає героєм! Хіба щось незрозуміло?!

- Україна стала, по суті, держвласністю США. Захід кинув усі сили, щоб ізолювати Росію. Чи не опинимося ми знову за залізною завісою на довгі роки?

- Двадцять років я жив і працював в Одесі, на Одеській кіностудії, і добре знаю, що таке український націоналізм. На собі неодноразово відчував

А Одеса ... Я з огидою ставлюся до міста

- Таку кров не змиєш. Може, через 100 років і помиримося, якщо Земля ще існуватиме. Але на відрізок моєї решти життя я прекрасно розумію, що вже не поїду ні в Київ, ні в Харків ... А Одеса ... Я з огидою ставлюся до міста. До городян, які дозволили зробити з собою таке. В Одесі ж мільйон з гаком жителів! Боягузливий народ - одесити. Я їх добре знаю ... Таке неможливо було б у Севастополі - там кожен би взяв тесак, сокиру, рушницю. Є народи, яких не залякаєш. Чеченці. Або керченці. Мужні, сильні. І вся історія їхня така. А одесити заткнулись, злякалися і сидять ... І поступово змінюють свої погляди. Зомбуються потроху і теж розповідають про росіян, які воюють з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знявся в 11-ти фільмах - помер відомий радянський актор

- Треба не уподібнюватися деяким українцям, не виховувати в народі ненависть до іншої національності, щоб у нас не виникло те, що там. Для них всі москалі на один кшталт, ми всі для них мерзотники, вороги. Поки ми поділяємо український народ і його націоналістичних вождів - це зовсім різні пироги, так і має бути. Через мою позицію я на Україні небажаний гість. Я підтримую президента Росії Володимира Путіна і всією душею за народ Донбасу.

- Поки в багатьох складних моментах наш президент поводився правильно, зокрема з Кримом. Зараз легко уявити, що було б в Криму, якби жителям Криму не дали провести референдум. Скільки б крові там пролилося! Було б важче, ніж на Донбасі. Але Крим однорідний, там росіяни, розбавлені татарами. У Донбасі не може бути результату 90 відсотків за приєднання до Росії. Вони голосують за незалежність.

14 червня на 83-му році життя не стало російського режисера Станіслава Говорухіна. Він помер вранці після тривалої хвороби. Напередодні Говорухіна шпиталізували до Центральної клінічної лікарні Москви у тяжкому стані.

Говорухін зняв понад 20 фільмів, найвідоміші з яких "Діти капітана Гранта", "Вертикаль", "Місце зустрічі змінити не можна", "Десять негренят" і "Ворошиловський стрілець". Був депутатом Держдуми і очолював комітет з питань культури. Входив до партії "Єдина Росія". 2000 року балотувався на пост президента РФ.

Режисер підписав заяву діячів культури на підтримку дій Путіна щодо анексії Криму. Через це його включили до списку осіб, що загрожують національній безпеці України.

Зараз ви читаєте новину «"Я на собі відчув український націоналізм" - в мережі згадали антиукраїнські цитати режисера Говорухіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі