четвер, 09 серпня 2018 11:24

25 правнуків - визначили найстаріше подружжя світу

25 правнуків - визначили найстаріше подружжя світу
108-річний Масао і 100-річна Маяко Мацумото офіційно стали найстарішим подружжям світу за сукупним віком. Фото: GuinnessWorldRecords

Мешканці Японії 108-річний Масао та 100-річна Маяко Мацумото офіційно стали найстарішим подружжям світу за сукупним віком.

На момент реєстрації рекорду 25 липня на двох їм виповнилося 208 років і 259 днів, повідомляє офіційна сторінка книги рекордів Гіннеса.

Масао та Маяко відзначили 80 річницю весілля. Мають 5 дітей, 13 внуків. Очікують на народження 25 правнука наприкінці серпня.

Попередніми рекордсменами були норвежці Карл Долвен і Гурдрен Долвен. Гурдун померла 2004-го, коли на двох вони мали 210 років, 1 місяць і 34 днів.

Пара обвінчалась 1937-го. Але шлюб міг не відбутися. Масао поїхав до іншого регіону країни. Там працював, віддаючи борг своєї рідні. Ледь назбирав грошей на дорогу додому. Потім у подружжя народилося 2 доньок. Під час Другої світової чоловіка тричі призивали до армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер найтитулованіший у світі кухар

"Додому повернувся 1946-го. Був сама шкіра та кістки", - пригадує Маяко. Потім у них народилося ще 3 дівчинки. Чоловік часто переїжджав з одного міста до іншого через роботу. Маяко слідувала за ним. Всі діти народилися в різних місцях.

Коли доньки повиходили заміж, Масао та Маяко почали мандрувати Японією та закордон. Зараз мешкають у будинку для людей похилого віку. Беруть активну участь у заходах.

У японському місті Йокагама померла найстаріша людина на планеті. Про смерть 117-річної Тіс Міяко 26 липня повідомило Міністерство охорони здоров'я, праці та добробуту Японії.

Зараз ви читаєте новину «25 правнуків - визначили найстаріше подружжя світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі