понеділок, 09 липня 2012 00:30

"Хто хоче випити, йдуть в кущі"

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Вінничанин Володимир Ілліч приходить на пляж Гонти у стрінгах із секс-шопу. Жінки часто просять його одягнутися
Вінничанин Володимир Ілліч приходить на пляж Гонти у стрінгах із секс-шопу. Жінки часто просять його одягнутися

Цього року у Вінниці облаштували пляж Гонти. Витратили 196 тис. грн. Прибережну смугу засипали піском та укріпили берег. На території є дитячі гойдалки, нові лави, сміттєві баки, туалет, магазин.

У неділю 1 липня на пляжі відпочивають дві сотні вінничан. Більшість сидять на підстилках, які принесли із собою, хоча можна взяти лежак за 2 грн. Парасолю від сонця дають за гривню.

— Я лучше дитині морожено куплю, чим ту пластмасову лежанку брати, — каже 27-річна Валентина Нестерук. Засмагає з двома дітьми. — Ми рядом живем, то нам вигодно сюди ходити. До ремонту загоряла в себе на городі, але ж малим скучно, їм води треба.

Поглядає на 6-річну доньку. Вона хлюпається у воді з іншими дітьми. За кілька хвилин підбігає до матері, та хапається за пластикову пляшку з мінералкою.

— Беру з собою три півторашки води, щоб малих відтерти після річки. Через цю жару вода зєльоная, — Валентина ретельно поливає доньку із пляшки, витирає білим рушником і показує, що на ньому залишається бруд. — Хто плаває на середину річки, там нормально можна покупатися, а ми, як лягушата, коло берега всі зелені.

Уздовж пляжу ходять четверо студентів-волонтерів. Їх видно по жовтих кепках із написом "Вінниця". Стежать, щоб відпочивальники не пили спиртного, розганяють бродячих собак.

— Якщо бачимо, що відвідувачі вживають алкоголь, попереджаємо. Як продовжують і далі пити — маємо визивати міліцію. Але до цього не доходить. Хто хоче випити, йдуть відпочивати в кущі, — говорить Ліна Лиса, 17 років. Показує на дикий пляж за деревами. Звідти пахне шашликами.

У більшості компаній на покривалах лежать пластикові пляшки з пивом. Їх приносять із собою. На пляжному кіоску оголошення: "Пива нема". Пропонують лише воду та морозиво, найдешевше по 3,5 грн.

— Дорого, канєшнно, але в трусах до магазину у місто не підеш, а одягатися лєнь, — відходить від ятки 30-річний Володимир Хом'юк. Купив 10 пачок морозива. — На пляжі проводжу всю відпустку, загоряю не хуже як на морі, а главне, що цей загар не скачується, як морський. За місяць потратив тут 500 гривень. Із собою щодня маю пляшку пива, кілька бутербродів, а на пляжі купую морозиво й воду. Беру ще й товариша із сином, щоб не скучно.

За кілька хвилин відпочивальники дивляться в бік входу на пляж. Там з'являється засмаглий чоловік із довгою борідкою.

— Араміс прийшов! — вигукує 24-річний Андрій Білоус. Решта повертають голови до чоловіка, той роздягається біля лави. Лишається у чорних лакованих стрінгах із секс-шопу.

— Фу-у-у! Старий хрич, дітей би повстидався! — кричить повногруда білявка у жовтому купальнику.

— Лерочка, моя детская психика этого не выдержит! Давай вообще уйдем в другую сторону, — пропонує подрузі худорлява чорнявка з книжкою в руках і кривиться. — Позавчера оно совсем разделось. Нагнулось раком и так полчаса принимало солнечные ванны. Я не хочу вместо солнца смотреть на попу.

— Дівчатка, перестаньте, 90 процентів людей мічтають попасти на нудистський пляж, — заспокоює їх чоловік у стрінґах. Називається Володимиром Іллічем.

Зараз ви читаєте новину «"Хто хоче випити, йдуть в кущі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі