вівторок, 01 серпня 2006 18:18

Жителям прикордоння спростять в"їзд до Росії

Українцям, які живуть у прикордонних районах, буде простіше їздити до Росії. Український уряд нещодавно затвердив угоду про спрощений перетин українсько-російського кордону, яку навесні  було підписано в Москві.

Після затвердження угоди обома сторонами жителі 20-кілометрової прикордонної смуги зможуть їздити до сусідньої держави через місцеві пункти пропуску в будь-який час доби. Також на території Росії не треба буде реєструвати легкові автомобілі.

— Облаштування місцевих пунктів пропуску вирішить серйозну проблему, — переконаний Андрій Демченко, 23 роки, із Луганського прикордонного загону. — Адже іноді людям, які хотіли провідати родичів, треба було долати десятки кілометрів до пункту пропуску на кордоні, а потім так само повертатися назад. Наприклад, жителі селища Сєверний в Краснодонському районі (Луганської області — "ГПУ") змушені були їздити до пропускного пункту Ізварине цілих 20 кілометрів. На Луганщині мають облаштувати 49 місцевих пунктів. Треба буде просто показати прикордонникам свій паспорт, де має бути відмітка, що ви є жителем прикордоння.

Діти до 16 років повинні мати свідоцтво про народження та виписку з будинкової книги про постійне проживання у прикордонному районі. За угодою, при спрощеному перетині кордону не треба буде заповнювати міграційних карток.

Україна має із Росією найдовший кордон, протяжність якого — 1971 км. Після його розмежування у кількох сотень тисяч жителів населених пунктів по обидва боки кордону залишилися родичі та друзі. Багато хто з українців має роботу в сусідній державі.

Зараз ви читаєте новину «Жителям прикордоння спростять в"їзд до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі