вівторок, 09 серпня 2011 05:00

Жінки годували немовлят на вулиці

Автор: фото: Сергій ДЗЕХ
  6 серпня опівдні на парапеті фонтана біля стадіону ”Ворскла” в Полтаві жінки годують немовлят груддю
6 серпня опівдні на парапеті фонтана біля стадіону ”Ворскла” в Полтаві жінки годують немовлят груддю

— Жінка повинна годувати своє дитя груддю, бо це природно, — говорить 59-річна Катерина Калініченко. 6 серпня в Полтаві вона з донькою Юлією організувала акцію на підтримку Всесвітнього тижня грудного вигодовування дітей.

До Корпусного парку в центрі міста зійшлися понад півсотні матерів із дитячими візками. Біля натовпу зупиняються перехожі. Організатори роздають листівки.

— Дайте мені кілька штук, — просить огрядний чоловік. — Дома жінці й дочці дам. Хай просвітляються. А то загодували внука вже тими смєсями.

До входу в парк під'їжджає весільний кортеж. Молоді та гості йдуть фотографуватися.

— Шо це у вас тут за сходка? — кричить один із хлопців.

— А ви лучше підійдіть і узнайте, — відповідає учасниця акції Юлія, 24 роки. — Потом розкажете іще молодим, бо їм ця інформація скоро буде нужною.

Люди прямують до фонтана біля стадіону "Ворскла". Одна з матерів несе плакат: "Родитель. Выход есть один. Не надо мчаться в магазин, ребенку будет что поесть. У мам на то две сиси есть".

Біля фонтана організатори закликають матерів привселюдно погодувати груддю дітей. Погоджуються 27 жінок.

— Оце так місце вибрали, могли б в іще шумніше нас привести, — говорить висока білявка. На руках у неї малий син. — Ну нічого, ми й тут покормимся, моя лапочка.

Опівдні жінки починають одночасно годувати малят. Дехто  позує фотографам. Перехожі знімають матерів на мобільні телефони.

— Не бачу нічого поганого в годуванні на вулиці дитини, — каже 31-річна Олена Рожко. — Грудне молоко — найздоровіша їжа для немовлят. Воно містить усі потрібні для розвитку дитини вітаміни. Такого немає у жодній суміші. Тільки мамине молоко зміцнює імунітет маляти.

Підходять двоє клоунів. Батьки фотографують із ними дітей.

— Оце з клоунами тільки міська влада нам допомогла, і шарики повітряні дали, — розказує Катерина Калініченко. — Ще сказали, якщо буде дощ, то ми можемо зайти у фойє будинку культури.

О 14.00 учасники акції розходяться. Дві жінки з дітьми прямують до автобусної зупинки.

— Нічого нового я не узнала, — каже одна. — І так знаю, як правильно дитя кормить.

Акцію підтримали також в Одесі, Харкові, Запоріжжі, Львові, Сімферополі та Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Жінки годували немовлят на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі