четвер, 05 листопада 2009 22:18

Замість торта можна замовити шоколадний фонтан

Автор: фото: Анна УСІК
  Молодят пригощають шоколадом з фонтана у столичному ресторані ”Дольче”
Молодят пригощають шоколадом з фонтана у столичному ресторані ”Дольче”

У ресторані "Шоколадне свято" замовляють шоколадний фонтан. Ціна від 800 до 2500 грн. На весіллях та днях народження його подають замість торта. У розтоплений шоколад умочують фрукти й цукерки на шпажках.

— Це каскадна установка, якою безперервно тече шоколад, — каже директор "Шоколадного свята" Ірина Мельниченко. — Висота фонтана — від 45 до 110 сантиметрів. Найбільший розрахований на 150 людей. По ньому стікають 10 кілограмів шоколаду.

Використовують бельгійський шоколад.

— Замовити можна той, який найбільше любите. Є чорний, білий, рожевий, зелений. Шоколадний потік має полуничний, помаранчевий, лимонний смаки. Фрукти подаємо на шпажках. Із них вибудовуємо фруктову пальму заввишки від півметра до півтора. На шпажки нанизуємо полуницю, карамболь, синій і білий виноград, мандарини, ківі. Якщо клієнт бажає, робимо фруктові шашлики та піраміди.

Літр самогону накрапує за півгодини

175 кг — важив весільний коровай, який занесли до Книги рекордів України. Випікали три доби.

2 мішки — стільки в середньому борошна витрачають на весілля в закарпатському селі.

1,5 год. — за стільки часу накрапує 3 л самогону.

$120 тис. — стільки грошей витратили на рожеве шампанське, яким пригощали гостей на весіллі англійського співака Елтона Джона й Девіда Фарніша. На ікру витратили $10 тис.

7 днів — готують настоянку "спотикач".

Зараз ви читаєте новину «Замість торта можна замовити шоколадний фонтан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі