понеділок, 26 грудня 2005 12:59

Замах на Олександра Чабанова

 

Минулого вівторка о 20.20 поблизу готелю "Ялта-Інтурист" поранили виконувача обов'язків мера Ялти Олександра Чабанова, 43 роки. Він також є головою місцевої організації Народного союзу "Наша Україна". Стріляли в Чабанова тричі, одна куля попала в лікоть.

НСНУ пов'язує цей замах із майбутніми виборами. За словами самого Чабанова, корупційні скандали в Києві, розкол у владній команді породжують вседозволеність у регіонах, а "кримінал намагається підняти голову і програмувати хід наступних виборів".

Чабанов виконує обов'язки міського голови з весни цього року, поки прокуратура розслідує діяльність його попередника Сергія Брайка. Під час президентської кампанії він був довіреною особою Ющенка в місцевому 7-му окрузі. Чабанов — близький друг колишнього міністра транспорту Євгена Червоненка.

Народний депутат Юрій Кармазін сказав "ГПУ", що замах на Чабанова пов'язаний із його бізнесом та "мутною біографією". Потерпілий родом із  Владивостока, де в кінці 1980-х був засуджений за зловживання службовим становищем на посаді секретаря комсомольської організації. Раніше Чабанов мав прізвище Писаренко, яке змінив після одруження. За даними Кармазіна, у Криму Олександр Чабанов володіє двома будинками та двома квартирами, земельними ділянками в Лівадійському заповіднику й у Ялті, а також магазином будматеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Замах на Олександра Чабанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі