пʼятниця, 16 серпня 2013 06:15

"Лікарі кулаками проведення сесії Київради не відстоюватимуть"

Сесію Київради призначили на 19 серпня. Минулої п'ятниці столичний Окружний адміністративний суд визнав її діяльність правомочною, а скликання і проведення — законними.

Більшість політиків та громадських активістів вважають інакше, оскільки згідно з Конституцією, її повноваження закінчилися 2 червня. Партія "Свобода" оголосила, що в понеділок приведе під стіни Київради 20 тис. прихильників, голова КМДА Олександр Попов — кількадесят учителів і медиків, а громадські організації — всіх небайдужих городян.

— Суд у нашій країні став у позицію "чего изволите". Не треба бути суддею і юристом, щоб розуміти, що влада дається на певний період. Для цієї Київради він збіг. Інше — узурпація, — каже громадський активіст 36-річний Єгор Соболєв. — Чим більше під час сесії до зали зайде народних опозиційних депутатів, тим спокійніше там буде. Звісно, сутички будуть між депутатами, але бійок — ні. Лікарі та вчителі розуміють, що ця Київрада насправді хоче займатися дерибаном, тому не будуть кулаками відстоювати проведення сесії. Можлива штовханина активістів-протестувальників із "Беркутом". І то лише тому, що люди захочуть зайти до приміщення, а "беркутівцям" накажуть їх не пускати. Депутатській більшості не вдасться провести сесію.

Зараз ви читаєте новину «"Лікарі кулаками проведення сесії Київради не відстоюватимуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі