вівторок, 11 червня 2019 00:10

Військовим-іноземцям даватимуть громадянство

Іноземці, які беруть участь в Операції об'єднаних сил на Донбасі, отримуватимуть громадянство України за спрощеною процедурою. Такий закон ухвалили депутати Верховної Ради 6 червня.

Подали проект закону 7 лютого 2015 року. Тоді документ не прийняли.

6 червня за нього проголосували 230 депутатів. Закон набуде чинності після підписання президентом Володимиром Зеленським.

— Закон має врегулювати правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які захищали територіальну цілісність України, — каже юрист Андрій Кочергін, 59 років. — Це особи, які займалися волонтерською діяльністю чи надавали допомогу в захисті суверенності держави. Вони за спрощеною процедурою отримають тимчасові посвідчення. Зможуть на легальних підставах проживати до двох років на території України. Їх не можна примусово повернути до рідної країни чи іншої. Закон має певні суперечності. В ньому вказаний термін АТО, який з 1 травня 2018 року не застосовується. Невідомо, як на практиці закон функціонуватиме.

Зараз ви читаєте новину «Військовим-іноземцям даватимуть громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі