четвер, 08 лютого 2007 19:06

Від армії можна буде офіційно відкупитися

Юнаки призовного віку зможуть не йти до війська, сплативши державне мито. Таку пропозицію подав міністр оборони Анатолій Гриценко, 49 років.

Планується організувати її обговорення на різних форумах та серед населення. Отримані гроші Гриценко пропонує використати на придбання нового одягу для солдатів строкової служби та покращення матеріально-технічної бази військових частин.

— Мабуть, така норма — логічна і сучасна. Бо в новій назві закону про службу в армії забрали слово "загальнообов"язкова". Якщо громадянин вважає, що більше користі принесе державі, працюючи на економіку, будь ласка. Проте кількість бажаючих служити не зменшиться. Нині в області конкурс тридцять осіб на одне місце, — каже Віктор Кевлюк, 39 років, із миколаївського обласного комісаріату.

За словами Кевлюка, розмір плати за звільнення від служби має становити не менше, ніж держава витрачає на утримання одного солдата.

— У Данії, наприклад, це 30 тисяч доларів, — наводить він приклади.

Повністю відкупитися від армії юнаки в Туреччині можуть за $10 тис. Щоб з усього терміну пробути у війську лише два місяці, там платять $8 тис.

Легально звільнитися від служби можна і в країнах колишнього СРСР. У Грузії відстрочка на рік коштує трохи більше $90. Юнак може сплачувати до 27 років. Тобто загалом відкуп від армії обходиться приблизно в $1000.

У Киргизії за звільнення від військового обов"язку треба віддати $550, в Узбекистані — $140, а в Вірменії — $180 за кожен пропущений призов.

Зараз ви читаєте новину «Від армії можна буде офіційно відкупитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі