пʼятниця, 29 травня 2009 07:11

Вдосконалений "туксон" продаватимуть за рік

Автор: фото: Юрій МЕДВІДЬ
  Модель ”Хюндай Айкс-Онік” — вдосконалена версія популярного ”туксона” на автовиставці SIA-2009 у Києві
Модель ”Хюндай Айкс-Онік” — вдосконалена версія популярного ”туксона” на автовиставці SIA-2009 у Києві

"Навіщо вам купувати будинок за 200 тисяч доларів, якщо отаке авто-дім можна взяти за 100 тисяч? Буде два в одному — дім і машина", — каже Ігор Філіпов, комерційний директор компанії "АвтоЕС", вмощуючись на дивані всередині величезного автобуса-трейлера "Фіренза". Фірма виготовляє їх на базі фордівських автобусів.

Від середи в столичному Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті працює автомобільна виставка SIA-2009. "Будинок на колесах" на ній демонстрували вперше. У ньому є електростанція, два кондиціонери, мікрохвильовка, двокамерний холодильник, автономне газове опалення, душ і туалет. У такій "хаті на колесах" можуть жити до 12 осіб навіть узимку.

Усього на виставку приїхали 400 учасників. Новинки демонструватимуть до 31 травня.

— Оце, мабуть, найдорожча на виставці машина. Це ж "Мерседес SL 300", вона дурні гроші коштує, — дивується 40-річний відвідувач біля стенду компанії "Гравас".

— Від оригіналу не відрізниш. Усі гвинтики та гаєчки такі ж, як у справжній моделі, — хвалиться власник "Гравасу" Юрій Васюк. — Наша копія коштує 120 тисяч доларів. Збирали її вісім місяців.

Автомобіль має двигун від легендарного "Форда Мустанга" потужністю 230 кінських сил.

Найдешевші на виставці — китайські легковики-седани "Джіллі". Коштують від $7 тис. Корейська фірма "Ссанг-Йонг" привезла моделі позашляховиків, котрі коштують від $19 тис. "Сітроени" моделі С4, які ще називають "дамськими", представники французької фірми оцінювали у $18,5 тис.

Найбільше глядачів зібралося біля моделі "Хюндай Айкс-Oнік", яку фірма поки не продає в Україні. Це наступне покоління популярної моделі "туксон". Але має заокругленіший кузов та видовжені фари.

— До України ця модель потрапить наступної весни, — каже Геннадій Четверухін із "Хюндай Моторс Україна". — Коштуватиме 16–19 тисяч доларів.

Також "Хюндай" демонстрував спортивну модель "Дженесіс Купе" — перше авто цієї марки, оснащене заднім приводом. Базова ціна спорткару — $34–44 тис. На українському ринку з"явиться за рік.

Постійні відвідувачі автомобільних виставок SIA кажуть, цьогорічна — чи не найбідніша.

Зараз ви читаєте новину «Вдосконалений "туксон" продаватимуть за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі