вівторок, 26 січня 2010 08:12

Вагон поїзда вибухнув на ходу

Автор: фото надане прес-службою МНС України
  Рятувальники працюють у вагоні №3 потяга ”Чернівці—Київ”. У ньому вибухнув газовий балон, постраждали дев’ятеро людей
Рятувальники працюють у вагоні №3 потяга ”Чернівці—Київ”. У ньому вибухнув газовий балон, постраждали дев’ятеро людей

О 17.30 у неділю поїзд "Чернівці—Київ" виїхав з обласного центру. За годину минув село Шипинці Кіцманського району. У тамбурі вагона N3 навпроти купе провідників стався вибух. Вилетіли шибки, із дверей вирвався дим.

— Я стояв у коридорі четвертого вагона, — згадує чернівчанин Володимир Шведюк. — Почалася паніка, люди бігли до нашого вагона, інші вистрибували у сніг. У вагоні не залишилося жодної цілої шибки, позносило перегородки між купе.

— Перші три купе постраждали найбільше, — згадує пасажир Микола Дичка. — Я був у другому. Почув хлопок, через кілька секунд із того боку пронеслась ударна хвиля, жар. Вогню не було. Вилетіли двері, вікна. Я перелякався. Тут болить, тут пече, тут горить. Люди хапали свої речі.

На місце виїхали карети "швидкої". Прибули губернатор Буковини Володимир Куліш, керівництво обласних управлінь Міністерств надзвичайних ситуацій, внутрішніх справ, служби безпеки.

У вагоні були 36 пасажирів. Постраждали двоє провідників — подружжя Петро і Галина Войчуки та семеро пасажирів. Їх відвезли до лікарень. 27 людей пересадили в інші вагони, двоє здали квитки. За 2 год. поїзд рушив далі. Понівечений вагон відчепили.

— У постраждалих попечені обличчя і руки, — каже лікар опікового відділення лікарні швидкої допомоги Володимир Проняєв. — Глибоких опіків немає, більше постраждали руки.

За попередньою версією, у тамбурі вибухнув 3-літровий газовий балон. Він належав провідникам.

— Мабуть, почувши запах газу, вони намагалися його викинути з поїзда. Та не встигли, — каже Олексій Стрижаковський, транспортний прокурор Чернівецької області. — Балон іще шукають. Поки що тільки шапочку від нього знайшли.

Вилетіли двері, вікна. Я перелякався. Тут болить, тут пече, тут горить

46-річна Галина та 48-річний Петро Войчуки родом із села Іллінці Снятинського району Івано-Франківщини. Вони перебувають у реанімації Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги.

У чоловіка обпечені обличчя і верхні дихальні шляхи. Його стан середнього ступеня тяжкості.

— Я пропрацював 28 років провідником, — каже Петро Войчук. — Знаю, що на роботу більше не повернуся. Сам винуватий.

— Балончиком ми підігрівали їжу, — шепоче Галина Войчук. — Використовували лише під час зупинок. Тоді почули, як він зашипів. Чоловік узяв його і виніс у тамбур, щоб викинути.

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу. Винуватцям загрожує до семи років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Вагон поїзда вибухнув на ходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі