неділя, 12 березня 2006 18:31

Узяв 10 тисяч доларів і не сів

Автор: малюнок Володимир Казаневський
 

"Депутата впіймали на гарячому: він вимагав хабар — 10 тисяч американських доларів і, зрештою, їх отримав" , — розповів "ГПУ" Олександр Домбровський, 44 роки, начальник Центру громадських зв"язків управління МВС у Криму. — Нині ж він спокійно продовжує працювати і — не виключено — брати хабарі. Селищна рада заборонила прокуратурі заарештовувати "свого".

51-річний Віктор Красницький — голова постійної депутатської комісії з питань містобудування, управління комунальною власністю, екології та земельної реформи селищної ради Кореїза, що в Ялтинському районі Криму. Зараз він балотується на пост голови селищної ради.

У лютому до Красницького звернувся місцевий житель. Він попросив виділити земельну ділянку площею 15 соток. Депутат погодився, але натомість вимагав 20 тисяч американських доларів: 10 — авансом, решту — коли земля отримає нового власника.

25 лютого чоловік прийшов із грішми до приймальні селищної ради. Коли передавав їх Красницькому, обох затримали співробітники відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю. Прокуратура Ялти одразу порушила кримінальну справу. Проте вже за кілька днів Красницький знову приступив до роботи.

— Справу порушили законно, — каже Олександр Домбровський. — Але 28 лютого депутати заборонили навіть пред"являти Красницькому обвинувачення. Тим більше — арештовувати. Мовляв, у нього — депутатська недоторканність.

Депутат сам вимагав оштрафувати його

— Ніяких грошей я не брав, — запевняє "ГПУ" Віктор Красницький. — Нехай прокуратура спочатку знайде якісь докази, а потім звинувачує.

Прокуратура Автономної республіки Крим опротестувала таке рішення селищної ради. Вона вимагає арешту депутата й просить розглянути питання в парламенті автономії.

Віктор Красницький — місцевий бізнесмен. Володіє невеликим підприємством, кафе, орендує місця на ринках. Разом із 48-річною дружиною Ніною виховали двох дітей: Олену, 28 років, та 19-річного Олега.

Минулого року інший депутат Кореїзької селищної ради порушив правила дорожнього руху. ДАІ оштрафувала його на 51 гривню. Проте селищна рада не дозволила карати свого депутата. Тяганина триває й досі.

— Депутат сам вимагав оштрафувати його, — каже Олександр Домбровський. — Ходив і запитував, куди заплатити, щоб закрили справу. Але селищна рада вирішила інакше.

"Своїх" не здають

Днями Львівська облрада майже одноголосно заступилася за шістьох депутатів місцевих рад, яким загрожувала кримінальна відповідальність за хабарництво і зловживання посадовими становищем. Недоторканність залишили за депутатами Перемишлянської і Сокальської райради, а також за представниками сільрад області. Як правило, народні обранці звинувачення проти них вважають  сфабрикованими.

Зараз ви читаєте новину «Узяв 10 тисяч доларів і не сів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі