неділя, 19 березня 2006 18:36

У Криму сортуватимуть сміття

Днями у курортному кримському містечку Саки почне працювати потужний комплекс сортування й перевантаження твердих побутових відходів. Щороку це підприємство зможе переробляти 120 тисяч тонн сміття — удвічі більше, ніж потрібно місту.

Сміття механічно сортуватимуть у білосніжних цехах на околиці Сак. Потім органічні й хімічно неактивні матеріали вивозитимуть на полігон, а скло та пластик після брикетування відправлятимуть на сміттєпереробні заводи. Залежно від сезону, сортувальний комплекс обслуговуватимуть від 70 до 150 робітників. Сортувальний комплекс збудували у рамках затвердженої урядом автономії програми утилізації й обробки непотребу, згідно з якою у кожному населеному пункті півострова з"являться сортувальні станції й по два полігони для відходів. Також у Криму запрацює п"ять сміттєпереробних заводів. Таким чином, півострів очищатимуть від сміття, яке залишають мільйони курортників і туристів.

Зараз ви читаєте новину «У Криму сортуватимуть сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі