четвер, 30 березня 2006 19:33

Туристичні путівки подорожчали

Ціни на путівки до санаторіїв і турбаз Криму зросли у середньому на 10–15%.

— Подорожчали бензин, продукти харчування, — пояснила Марина Слєсарєва, 49 років, заступник міністра курортів та туризму Криму. — Ніхто не може працювати собі у збиток. Тим більше, що державних курортів у Криму майже не залишилося, санаторії укладають угоди із турфірмами. Але шкуру дерти ніхто не збирається, бо можна зовсім втратити своїх клієнтів.

Навесні минулого року путівки також дорожчали. Через це багато туристів, зокрема білорусів та росіян, поїхали відпочивати до інших Причорноморських країн. Санаторії зазнали чималих збитків.

— Ми підняли ціни ще два місяці тому, — сказала "ГПУ" Наталія Молочкова, 31 рік, заступник генерального директора туристичної фірми "АСТОРІЯ — ГРУПП". — Раніше доба проживання у Кримському куточку разом із лікуванням і харчуванням коштувала у середньому 100 гривень. У цьому ж літньому сезоні — уже 120 гривень. До кінця року ціни змінюватися не будуть, хіба щось надзвичайне трапиться.

Найдорожчими у Криму вважаються курорти на Південному узбережжі — в Ялті, Алушті, Алупці. Тут можна відпочити щонайменше за 90 гривень на добу.

Зараз ви читаєте новину «Туристичні путівки подорожчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі