середа, 25 листопада 2009 07:41

Туристи бояться їхати в Карпати

Власники садиб у Карпатах зазнають збитків. Відпочивальники бояться їхати в гори через карантин.

— Дехто забирає заставу за місця, заброньовані на Новий рік. Постійні клієнти дзвонять, кажуть, бояться в нас підчепити свинячий грип, — каже хазяйка приватної садиби "Іванна" в Яремчі 45-річна Іванна Гавриляк. — Торік паніки наробила повінь, тепер — епідемія. Нічого страшного в нас нема. Але як пояснити то людям, котрі бачать по телевізору, що в нас мало не надзвичайний стан?

Іванна здає в садибі 10 кімнат. Вартість проживання однієї особи на новорічний період — від 300 до 600 грн. Торік на цей час були туристи, каже вона, тепер — порожньо. На новорічні свята раніше мала шість-сім замовлень. Цього року було п"ять. Але минулого тижня клієнти скасували бронювання. Іванна сподівається, що паніка навколо грипу вщухне і туристи ще приїдуть.

У цей же час у турфірмах Прикарпаття зріс продаж путівок за кордон. Найпопулярніший напрямок — Єгипет. За два тижні карантину місцеві туроператори заробили на них стільки, як перед новорічними святами, коли наплив туристів до теплих країв збільшується. Окрім того, тури в Єгипет подорожчали. За гарячою путівкою до Хургади у вересні можна було злітати за $180. У вартість входило проживання у тризірковому готелі. Тепер найдешевший відпочинок обійдеться у $800.

— Можливо, ціна знизиться десь на 300 доларів, коли мине карантин, — пояснює Олеся Цимбаліста, 26 років, менеджер туристичної компанії "Оксіма Тур". — Але це ненадовго. Уже з кінця грудня, ближче до Різдвяних свят, Єгипет знову подорожчає. Більшість путівок туди на Прикарпатті купили до карантину.

Зараз ви читаєте новину «Туристи бояться їхати в Карпати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі